Kone ei toimi DigabiOS:ssa

Onko sinulla kone, johon Abitti-kurssikoejärjestelmän DigabiOS ei käynnisty?

  1. Jos et ole saanut eteesi DigabiOS:n käynnistysvalikkoa, ei koneesi ole käynnistynyt USB-muistilta. Joko koneesi ei osaa käynnistyä USB-muistilta tai et ole vielä löytänyt oikeita käynnistysasetuksia. Käynnistysvalikkoja on kaksi, ne näyttävät tältä:
    koe_boottivalikko_2 koe_boottivalikko_1
    Koneen käynnistämiseen USB-tikulta on seuraavia ohjeita:

  2. Jos et tiedä mikä käynnistysvaihtoehto koneessasi toimii, aloita kokeilu ylimmästä käynnistysvaihtoehdosta. Sen pitäisi toimia useimmissa koneissa parhaiten. Jos kone ei toimi tällä vaihtoehdolla, siirry kokeilemaan toiseksi ylintä jne. Kun löydät koneellesi sopivan vaihtoehdon, pane sen nimi mieleesi. Käytä tätä käynnistysvaihtoehtoa niin kauan kuin se löytyy käynnistysvalikosta.
  3. Jos mikään käynnistysvaihtoehdoista ei toimi eli kone jumiutuu käynnistyksen yhteydessä tai esim. näyttö ei toimi järkevästi, ei koneesi ole vielä DigabiOS:n tukema. Yleensä vanhemmat koneet toimivat uusia paremmin. Keskustele lukion kanssa voitko saada lainakoneen kurssi- tai ylioppilaskokeisiin. Ehkä kotoasi, kavereiltasi tai vanhempiesi tuttavilta löytyy joku aktiivikäytöstä poistunut kannettava, jota voit käyttää Abitti-koepäivinä?
  4. Jos kone käynnistyy mutta joku lisälaitteista ei toimi (esim. WLAN ei näytä lukiosi verkkoja, äänet eivät kuulu tai ohjelmat käyttäytyvät oudosti), sinulla on kaksi vaihtoehtoa: