Vieraiden kielten linkkivinkit

Linkkivinkkejä / vieraat kielet

Tieto- ja viestintätekniikan hyödyntäminen koetilanteessa tuo kielikokeiden kannalta monia mahdollisuuksia. Esimerkkitehtäviä, joiden tyyppisiä tehtäviä sähköisissä ylioppilaskokeissa voisi esiintyä on esitelty omalla sivullaan. Tässä alla linkkejä kokeista ja oppimateriaaleista, joista kielikokeiden kehittäjäryhmä on hakenut inspiraatiota ja lisätietoa.

Jos tiedät hyviä, ylioppilaskokeeseen sopivia tehtävätyyppejä vieraan kielen testaamiseen, vinkkaathan niistä! Myös kokemuksia muista sähköisen kielikokeen järjestelyistä tarvitaan!

Kansainvälisesti tunnetut kielikokeet inspiraation lähteenä

Muita linkkivinkkejä

OPH:n sähköiset oppimateriaalit

Hankkeita ja raportteja

3 Responses

  1. Havia says:

    Ranskan-linkit eivät toimi. Kaivataan konkreettisia koetyyppiesimerkkejä harjoittelumahdollisuutta varten. Ranskan kielitaitokokeet eivät muuten mittaa suomalaisessa lukiossa oppiskeltavaa ops:ia, joten niitä ei voi sisällöllisesti verrata keskenään.

  2. Anna von Zansen says:

    Hei! Kiitti huomiosta, linkit ovat jo yli vuoden vanhoja, joten olisi päivityksen paikka! Kielikokeiden kehittäjäryhmähän on tähän mennessä lähinnä kartoittanut ja koonnut esimerkkejä olemassa olevista kielikoetehtävistä. On selvää, etteivät kaikki linkkivinkit koske juuri suomalaisen OPS:in tasoja tai sisältöjä. Lautakunta ei laadi mallikokeita jokaiseen kieleen, vaan syksyn aikana on tarkoitus laatia ja julkaista kaikille vieraille (+toinen kotimainen) kielille yhteisiä tehtäväesimerkkejä. Ollaan siis kuulolla!

  3. Andrea Brandao-Berglund says:

    TOEFL länken var mycket bra och upplysande, även den information som nu finns tillgänglig om språkproven och er senaste webnarie ( 11.2014). IELTS länken fungerade tyvärr inte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*