ET, tehtävä 1

Elämänkatsomustieto esimerkkitehtävä 1:

Kuvat suurenevat klikkaamalla

Alla olevat kuvat pdf-tiedostona elämänkatsomustieto_tehtävä_1

ET tehtävä 1 etusivu

Tehtävä 1, etusivu. Tehtävänkuvaus ja aiheeseen johdatus

ET tehtävä 1 sivu 2

Tehtävä 1, sivu 2.

ET tehtävä 1 sivu 2

Tehtävä 1, sivu 3

Tehtävä 1, sivu 4

Tehtävä 1, sivu 4

Tehtävä 1, sivu 5

Tehtävä 1, sivu 5

 

2 Responses

  1. Perttu Turunen says:

    1. tehtävä on epäonnistunut. Annetut vaihtoehdot ovat riittämättömiä ja johdattelevia.
    Tyyliin mikä on lempivärisi 1. punainen 2. sininen. (ehkä lempivärini on kuultava violetti)
    Kysymys luonnonlaeista. Vastausvaihtoehto 1. Kaikki tapahtumat noudattavat luonnonlakeja ja vastausvaihtoehto 2. On tapahtumia, jotka eivät noudata mitään luonnonlakeja. En osaisi valita kahdesta vaihtoehdosta. Oma vastaukseni voisi olla: nykytieteen tuntemus luonnonlaeista on rajallinen. Emme tunne kuin osin maailmakaikkeutta sääteleviä periaatteita/lakeja . Siksi on tapahtumia, jotka eivät noudata mitään tuntemistamme luonnonlaeista.

  2. Juudit Hurtig says:

    1. tehtävä on mielenkiintoinen mutta todellakin nykyisellä tehtävänannollaan epäonnistunut em. syistä. Tehtävänantona voisi olla esimerkiksi mielenkiintoisen maailmankuvan luominen, ei niinkään oman määritteleminen. Tällöin tehtävästä tulisi vaihtoehtoisen maailmankuvan tarkastelutehtävä, toisen asemaan asettuminen. Olisiko se sellaisenaan sitten merkityksellinen tai arvokkaampi kuin edellinen yritys, kun vaihtoehdot ovat todella noin joko-tai? Jos ja kun on mahdollista että hyvin harvan maailmankuva on noin mustavalkoinen, on vaara, että tehtävä nykyisillä vaihtoehdoillaan ainoastaan vahvistaisi ennakkokäsityksiä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*