Esimerkkitehtävät

11 Responses

 1. Upi Liikanen says:

  Heips! Missä viipyy HI/YH esimerkkitehtäviä?

  • Toni Pohjanoksa says:

   Yhteiskuntaopin esimerkkitehtävät ovat olemassa jo html-luonnoksina. Muotoilu muutamaa viilausta ja ruotsinkielistä versiontia vaille valmis. Menee siis tovi.

 2. clas salonen says:

  Heippa!

  Koska tulevat pitkän ja lyhyen matematiikan esimerkkitehtävät. Uusi koetyppi on jo keväällä 2016

 3. Mikko Rautiainen says:

  Clas, ei digabi liity matematiikan kokeen uudistukseen (=osiot A, B1, B2) mitenkään. Sähköinen matikan yo-koe tulee vasta 2019. Niistä on Mallikoe tuolla: https://www.ylioppilastutkinto.fi/fi/ylioppilastutkinto/uudistuva-ylioppilastutkinto-videot sivun alareunassa kohta “Matematiikan mallikokeet”.

 4. Mikko Rautiainen says:

  Siis tuo YTL:n mallikoe on keväällä 2016 käyttöön tulevasta kokeesta, ei sähköisestä.

 5. Kimmo Puttonen says:

  “Varsinaiset koetehtävät kuuluvat koesalaisuuden piiriin, eikä niitä julkisteta.” Mitä tuo käytännössä tarkoittaa? Eikö vanhoja (kun sellaisia alkaa hiljalleen muodostua) sähköisiä yo-kysymyksiä saa käyttää / pääse näkemään jatkossa, kun valmistautuu kirjoituksiin?

 6. Ali Hautala says:

  JOKO matematiikan kokeessa keväällä 2019 käytettävät ohjelmat on valittu ja sopimukset tehty? Kyseessähän on historiallisesti kai ensimmäinen kerta Suomessa kun matematiikan algoritmiset ratkaisut tehdään kaikkine vaiheineen ja kaavoineen tietokoneella. Oman kokemukseni mukaan tuo on “hiukan” hitaampaa kuin kynä-paperi -metodilla.
  Syksyllä 2016 aloittavat opiskelijat haluavat harjoitella ohjelmien käyttöä varmaankin jo etukäteen koko lukio-opiskelujen aikana…

  • Matti Lattu says:

   Lautakunnan tällä hetkellä päättämät ohjelmistot löytyvät osoitteesta https://digabi.fi/tekniikka/ohjelmistot/.

   Todennäköisesti valikoimaan lisätään myös jonkinlainen selainkäyttöinen kaavaeditori. Viime kesänä kartoitetuissa ohjelmissa käyttäjä valitsee haluamansa merkinnän alasvetovalikoista ja täydentää sitä napsauttamalla haluamaansa kohtaa.

   • Ali Hautala says:

    Onko kukaan tutkinut sitä kauanko vastaamiseen kuluu aikaa tietokoneen kaavaeditoreita käyttämällä?

 7. Liinu says:

  Vieraiden kielten esimerkkitehtävissä on visioitu tehtävätyyppiä, jossa kokelas itse kirjoittaa tekstin aukkoon vastauksen. Kuitenkaan tällaista tehtävätyyppiä (produktiivinen aukkotäydennys) ei ainakaan Abitissa ole edelleenkään olemassa. Onkohan sellainen tulossa ja jos niin koska?

 8. Sumaya says:

  Hei !
  Onko psykologian kokeessa määritelty tehtävissä sanamäärää vai, kuinka paljon merkkiä siinä tekstissä on ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*