Päätelaiteohje päivittyi – Näkemiin!

Päivitetty päätelaiteohje korvaa 16.5.2016 ja sitä ennen annetut ohjeet ylioppilaskokeen päätelaitteesta.

Muutokset 16.5.2016 annettuihin ohjeisiin:

 • Näytön enimmäiskoko on muutettu 17 tuumasta alle 18 tuumaan.
 • Täsmennetty, että päätelaittessa voi tarvittaessa käyttää USB-hubin lisäksi muutakin vastaavaa adapteria.
 • Lisätty kuvaus laitteiden yhteensopivuudesta.

Päivitetty ohje: https://www.ylioppilastutkinto.fi/maaraykset/yleiset-maaraykset-ja-ohjeet

Tämä on viimeinen ajankohtaista-päivitys digabi.fi-sivustolle. Tästä lähtien digitaalista ylioppilaskoetta koskevat ajankohtaiset asiat löytyvät Ylioppilastutkintolautakunnan verkkosivuilta. Kurssikoejärjestelmä Abittia käsittelevät asiat kerrotaan Abitti.fi-sivustolla.

5 Responses

 1. Pena says:

  Kaksi viimeistä kuvaa ovat varsin onnistuneita: kananmuna leviää pöydälle ja pelastusrengas on valmiina. Toivottavasti lukion opettajat jaksavat viedä tämän massiivisen kokeilun ja pilotoinnin loppuun. Ei varmaan moni olisi vielä viisi vuotta sitten uskonut, että muistikut,USB-käynnistäminen ja ihmeellinen käyttöjärjestelmä(Abitti) hallitsee lukion työskentelyä näin voimakkaasti. Järjestelmä ei todellakaan ole vielä valmis, vaikka Digabi-sivusto sulkeutuu. Vaikeimmat oppiaineet ovat vielä jäljellä ja suuret massat ovat vasta tulossa.

 2. rip digabifi :'( says:

  Lieneeköhän keskustelu jatkuva täällä vaikka sivuston päivitys ilmeisesti lopetetaan? Tuntuu ettei muualla ole yhtä aktiivista, kaikille avointa foorumia näistä asioista puhumiseen.

 3. McGyver says:

  Mitenkäs näiltä sivuilta löytyvien materiaalien käy? Jääkö sivut ja keskustelut kuitenkin käyttöön?

  • Matti Lattu says:

   YTL:n sivusto päivittyi jo viime viikolla ja seuraavaksi uudistetaan Abitti.fi, jonne keskitetään Abitti-kokeiden järjestämiseen liittyvät ohjeet. Sen jälkeen digabi.fi siivotaan siten, että jäljelle jäävät vain esimerkkitehtävät.

   Me olemme saaneet lukioilta jo pitkään viestiä, jonka mukaan digitaalista ylioppilaskirjoitusta käsittelevää tietoa on liian monessa tuutissa. Tämän manööverin tarkoitus on vähentää näitä tuutteja.

 4. Nörtti says:

  Olen kokeillut buutata usb useat koneet. Muuten toimii mutta mikään ei saa ip-osoitetta. Missä vika?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*