Nya Abitti-stickor på måndagen

De nya Abitti-stickorna kommer ut på måndagen den 16.1.2017. Stickorna innehåller hörförståelsemekanismen som används vid studentproven våren 2017. Det nya hörförståelseprovet kan testas genom demoprovet i engelska, som publiceras på måndagen och kräver den nya stickan för att fungera. Det går att bekanta sig med den nya hörförståelsemekanismen genom videon (på finska).

1 Response

  1. Jan Karlsson says:

    Är det så att eleverna kommer att skriva studentproven på sina egna datorer? Rätt många av våra elever har nya macbook 12 tum, vilka bara har usb-c och måste i så fall använda en adapter för att kunna använda abitti-stickorna. Jag tycker provet borde vara online där man loggar in med ett personligt lösenord som bara fungerar under tiden för skrivningen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*