Pistetaulukot YTL:n verkkopalvelusta suoraan

Pistetaulukot saa nyt YTL:n verkkopalvelusta suoraan taulukkolaskentaohjelmaan. Näin valmistavan arvostelun pisteet on helppo jakaa samaan tapaan paperilla suoritettavissa ylioppilaskokeissa on tehty.

Kun suoritukset on lähetetty YTL:lle, voi pistetaulukon ladata arvostelunäkymän linkistä.

pistetaulukko_screenshot_highlight

12 Responses

 1. Kristiina Kairamo says:

  Hyvä lisä! Ei tule virheitä. Itse ehdin tehdä oman taulukkolaskentadokumentin.

 2. Juha Salo says:

  Hei, taulukko olisi käyttökelpoisempi, jos siinä olisi kokelasnumero, jotta sen voisi julkaista koulun ilmoitustaululla sellaisenaan. Onkohan tämä sama tarkastavan opettajan käytössä? Näin homma olisi vielä sujuvampi.

  • Matti Lattu says:

   Ikävä kyllä sähköisessä kokeessa ei käytetä kokelasnumeroita, joten niitä ei ole arvostelujärjestelmän käytössä. Lista on ladattavissa kaikille, jotka pääsevät arvostelujärjestelmään.

 3. Eeva Lukkala says:

  Tulevaisuuden toiveena myös täällä kokelasnumerot tai jokin vastaava tunnisteluku, jonka avulla opiskelija löytää omat pisteensä ilmoitustaululta niin, että ne eivät ole kuitenkaan suoraan hänen nimellään esillä kaikille.

 4. Juha-Pekka Peltola says:

  Eikö nyt kuitenkin olisi hyvä, että nämä tiedot saataisiin wilmaan, jolloin voisimme lupua noista paperisista listoista ilmoitustaululla? Jonkinlainen systeemi Starsoftilla jo onkin pisteiden ilmoittamiseen, tätä pitäisi pystyä hyödyntämään.

 5. Pasi Tolonen says:

  Meillä Iisalmen lyseossa on jo vuosia viety tulokset wilmaan. Kukin opiskelija näkee opettajan antamat alustavat pisteet (siis vain omat pisteet) sitä varten tehdyn tulosteen kautta. Jokainen aineen ope kirjaa lomakkeeseen pisteet ja muut kommentit, ja viimeinen tiedon syöttäjä toimeenpanee lomakkeen, jolloin vasta se näkyy opiskelijalle wilmassa. Homma vaati aluksi hieman kekseliäisyyttä, mutta kun pohjatyö on tehty, järjestelmän avaaminen/muokkaaminen vie noin puoli tuntia per tutkintokerta.

 6. Päivi Pennanen says:

  Kielten kokeissa on paljon eri osia, jokaisella oma pistemääränsä ja muutamissa myös eri painokertoimet. Laskeeko Abitti valmiiksi kokelaan kokonaispistemäärän /299 ja saako sen myös suoraan taulukkolaskentaohjelmaan?

 7. Taija Kujala says:

  Kokelasnumero tai opiskelijan tiedossa oleva opiskelijanumero olisi kyllä aivan välttämätön ainakin aikuislukion näkökulmasta. Meillä on paljon kirjoittajia ja paljon erilaisia kokelaslajeja (ammattitutkinnon pohjalta kirjoittavat, koko tutkintoa tekevät, korottajat jne.) Kokelaita on kirjoituskerroittain esimerkiksi äidinkielessä ja englannissa 120-150, joten ei ole mitenkään mahdollista syöttää Wilmaan pisteitä jokaiselle.

  Ainoa mahdollisuus on ilmoitustaulu, ja nyt siis näyttää siltä, että joudumme siihen käsin lisäämään kokelasnumeron. Nimet ovat tuloslistassa aakkosittain, mutta kokelasnumero taas vaihtelee sen mukaan, mikä kokelaslaji on kyseessä. Miten opiskelija löytää 150 numeron listasta oman numeronsa?

  Lisäksi tuottaa ihan varmasti virheitä, jos käsin lähdetään numeroita listoihin kirjoittelemaan, puhumattakaan siitä, että kenellä on aikaa tällaiseen. Eikö sähköisen kokeen pitänyt helpottaa työtä kouluissa? Huomattavasti helpompaa olisi, jos entiseen tapaan voisi vain ottaa kopion tuloslistasta ja leikata siitä nimet pois.

 8. Jaana Uitti says:

  Tuntuu kyllä tosi oudolta, että nyt sitten käsin näitä tässä digipyörteissä lisäillään tai vaíhtoehtoisesti tehdään kaksinkertainen työ: ensin arvioidaan YTL:n listoille ja sitten vielä uudelleen syötellään valtava määarä pistetietoja Wilmaan. Meillä yhdellä opettajalla voi olla aineen kaikki kokelaat esim. psykologiassa 40-50 kpl.

  Tämä kyllä oli aikamoinen homman lisäys opettajan työhön. Ja sitä perustyötäkin kaiken lomassa pitäisi ehtiä tehdä.

  Ei kiva!

  En oikein ymmärrä, miksi kokelasnumero on sähköisistä listoista poistettu, niitä numeroita on pakko kuitenkin pyörittää esim. istumajärjestyksissä ja koepöytäkirjoissa. Nyt sähköisissä on jokin kumma oppilasnumero.

 9. Päivi Turumäki says:

  Aiempien kommentoijien tapaan pidän erittäin tärkeänä, että kokelasnumerot lisätään järjestelmään ja arviointinäkymään lisätään vaivaton tulostusmahdollisuus (tai ainakin mahdollistetaan yksinkertaisen kuvankaappauksen tekeminen Snipping Toolia käyttäen).

 10. Päivi Pennanen says:

  Voisiko joku abitti-nikkari vastata edellä esittämääni kysymykseen:

  “Kielten kokeissa on paljon eri osia (tällä hetkellä 7) , jokaisella oma pistemääränsä ja muutamissa myös eri painokertoimet. Laskeeko Abitti valmiiksi kokelaan kokonaispistemäärän /299 ja saako sen myös suoraan taulukkolaskentaohjelmaan?”

  Viime syksyn ensimmäisessä sähköisessä kielten yo-kokeessa, saksassa, opettajat kuulemani mukaan tekivät älyttömästi töitä saadakseen tulokset julkaisukelpoiseen muotoon painotettuine kokonaispistemäärineen. Useimmat englannin opettajat korjaavat kymmeniä kokeita per koekerta. Käykö nyt niin, että kokeen sähköistyksen myötä työmme lisääntyy ja vaikeutuu, kun pitäisi käydä täsmälleen pänvastoin?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*