Digabi-webinaarin tallenne (21.4.2015)

Tämänpäiväisessä Digabi-webinaarissa esiteltiin Abitin uusia ja tulevia ominaisuuksia: tekstivastauksen annotointia alleviivauksen ja kommentin avulla. Koneiden käynnistymiseen on myös tulossa parannusta, koska tällä hetkellä osa vanhemmista työasemista ei käynnisty. Lisäksi kerrottiin, että toukokuun koeviikolle on tulossa mahdollisuus monivalintatehtävien tekemiseen.

Yleisin syy ottaa Abitti-tukeen on saman kokeen käyttäminen testaamiseen ja varsinaiseen kokeeseen. Ongelmaksi muodostuu se, että jos testikokeen vastaukset on siirtänyt oma.abitti.fi:hin, ei varsinaisen kokeen vastausten siirtäminen onnistukaan. Näissäkin tapauksissa Abitti-tuki on pystynyt auttamaan.

Lisäksi käsitellään ITK-päiviltä saatua palautetta.

Linkki tallenteeseen: https://connect.funet.fi/p3pa48fzeel/

2 Responses

 1. Tatu Suomi says:

  Hei,

  Webinaarissa selvisi, että boottituki paranee ja monivalinnat tulevat kokeiden tehtävätyyppeihin mukaan jo seuraavalle koeviikolle – siis toukokuun puoliväliin mennessä.

  Tarvitseeko monivalintaosioita varten päivittää palvelintikut/opiskelijatikut/molemmat?
  Milloin päivitys kannattaisi tehdä, että saisi minimoitua tikkujen tekemisen määrän, mutta saisi kuitenkin kaikki “herkut” mukaan?

  • Matti Lattu says:

   Vastausten kommentointitoiminto (alleviivaus) ei vaadi käynnistystikkujen päivittämistä.

   Uusi versio käynnistyksestä on tulossa todennäköisesti jo tällä tai ensi viikolla. Se auttaa vanhempien koneiden käynnistämiseen. Jos tällaisia ongelmia on ollut ja toukokuun alussa on testejä tai kokeita, kannattaa tikut päivittää jo tässä yhteydessä.

   Monivalinnan käyttäminen vaatii myös muistitikkujen päivittämisen.

   Eli lyhyesti:
   – jos olet kärsinyt käynnistysongelmista ja teet Abitti-kokeita toukokuun alussa, päivitä tikut heti uuden version julkistamisen jälkeen ja uudelleen toukokuun puolivälissä juuri ennen kurssikoetta (monivalinta)
   – jos seuraava Abitti-kurssikoe on toukokuun koeviikolla, päivitä tikut juuri ennen koetta (uusi käynnistysmekanismi ja monivalinta)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*