Tutkielma: Englannin sähköinen ylioppilaskoe ”vaatii hiukan totuttelua”

Raportoin keväällä Graduntekijä vieraskynäilee -postauksessa englannin sähköistä ylioppilaskoetta käsittelevän tutkielmani aineistonkeruuvaiheista. Vastaajina olivat lukio-opiskelijat kuudesta eri lukiosta pääkaupunkiseudulla. Nyt työ on valmistunut ja luettavissa täällä. Linkki vie sivulle, jolta löytyy suomenkielinen tiivistelmä sekä linkki englanninkieliseen tutkielmaan. Kieltenopettajia suosittelen tutustumaan erityisesti osioon 4.1.4, jossa käsitellään opiskelijoiden kommentteja kuhunkin esimerkkitehtävätyyppiin.

Esimerkkitehtavat kommentoitavana

Kuvassa on kommentoitavana keväällä 2014 julkaistu sähköisen kielikokeen tehtävähahmotelma.

Kiitokset Digabille ja ViLLE:lle yhteistyöstä sekä kaikille osallistuneille kouluille, opettajille ja opiskelijoille! Vastaajilla oli valtavasti kiinnostavia ja fiksuja ajatuksia, ja olen yrittänyt tuoda heidän näkemyksensä esille mahdollisimman monipuolisesti. Prosessi oli antoisa ja opettavainen ja suosittelenkin varauksetta aihetta kenelle tahansa opinnäytetyön aihetta etsivälle. Kiinnostavaa tutkimuksensarkaa löytyy eikä innostuneita tekijöitä ole koskaan liikaa. On hienoa, että tutkimuksiin ja koulutustapahtumiin osallistumisen lisäksi tämän uudistuksen vaiheissa saa äänensä kuuluville niinkin helposti kuin kommentoimalla blogipostauksia ja esimerkkitehtäviä tai twiittaamalla #digabi. Toimivan sähköisen ylioppilaskokeen ohella olemme luomassa uutta, avoimempaa toimintakulttuuria, jossa jokainen kiinnostunut voi löytää paikkansa!
Sanna Tarvainen
Englannin ja ranskan opiskelija, Helsingin yliopisto

You may also like...