Helsingissä päivitettiin kuulumisia

Digabi jatkoi vuoropuhelua Helsingin kaupungin lukioiden kanssa – tällä viikolla tavattiin lukio-opettajia Mäkelänrinteen ja Itäkeskuksen lukioissa, joihin kampuksien lukiot kerääntyivät.

Tehokkaat tunnit!

Tehokkaan reilun tunnin aikana keskityttiin tuoreimpiin kuulumisin, tikulta käynnistettävään käyttöjärjestelmään ja jaosten suunnitelmiin (esimerkkitehtäviähän on jo julkaistu). Mukava huomata, millaisia askeleita niin Digabissa kuin kouluissa on otettu sitten viime syksyn! Yhteistyöllä jatketaan matkaa.

Esityksen slidet Helsingin_lukiot_1.-2.4.2014 (sekä Märskyn että Itiksen tilaisuus).

Kuvassa on Helsingin lukio-opettaja kädessään ylioppilastutkintolautakunnan käyttöjärjestelmä USB-tikulla ja Digabi-läppäritarra

Huhtikuu käynnistyi Helsingin lukioissa Digabi-tilannekatsauksella.

Muutama poiminta keskustelusta

  • Havaittiin, että koulun ylläpitämät laitteet eivät boottaa (=koneen käynnistäminen ulkoiselta laitteelta kuten USB, CD..) tikulta – monissa paikoissa tietohallinnon määräykset rajoittavat sitä, että mitä käyttäjä voi käytössään olevalla koneella tehdä, ja esim. usb-boottaus on monesti tietoturvasyistä estetty.
  • Tämä USB-boottauksen rajoitus on hyvä tiedostaa ja ottaa huomioon IT:n kanssa, kun suunnitellaan sähköisiä kurssikokeita ja boottailun kokeilua.
  • Reaalikokeiden taustamateriaalit suomeksi/ruotsiksi/enkuksi keskusteluttavat. Nousseita kysymyksiä: Voisiko esimerkiksi suomenkielisen videon tekstittää ruotsiksi ja pitääkö kaikki kääntää molemmille kotimaisille? Entä jos olisi vieraskielistä taustamateriaalia, kuten elämässä yleensä? Myös reaalikokeiden pisteytys ja tehtävien “modularisuus” herätti keskustelua.
  • Kielikokeista heräsi hirmuisesti juteltavaa, helsinkiläisiä kieltenopettajia tavataan aiheen tiimoilta 16.4. iltapäivällä (ilmoittautuminen päättynyt, mutta Matti Myöhäset laittakaa viestiä Elinalle!). Tulossa on myös videoita ja muuta materiaalia digabi.fihin kielikokeista.
  • Lopuksi todettiin, että kurssikokeissa voi ja saa olla vapaampaa kuin ylppäreissä, kuten tähänkin asti. Sähköisen ylppärin suhteen työskentely ja suunnittelu jatkuu, käytännön kokeilut ja kokemukset kentältä tervetulleita!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*