Vieraskynä: Opiskelijan näkökulmaa

Anni kirjoitti jutun Digabista Sammon keskuslukion Murros-lehteen (ilmestyy loppukeväästä, työversio). Samalla Digabille tarjoutui mahdollisuus kysellä opiskelijn näkökulmaa sähköisiin ylioppilaskirjoituksiin! Digabi kiittää yhteistyöstä!

Opiskelen Tampereella Sammon keskuslukion viestintälinjalla kolmatta ja viimeistä vuotta. Viestintälinjalaiset käyvät vähintään 12 kurssia viestintää, mm. valo- ja videokuvausta, journalistiikkaa, äänitekniikkaa, ilmaisutaitoa, graafista suunnittelua jne (lisää tietoa viestintälinjasta). Tosin ironis    ta kyllä, sähköisten viestintävälineiden käyttö koulumme opetuksessa on viestintäpainotteisuudesta huolimatta vielä kovin vähäistä.

Kiinnostukseni lukioiden ja yo-tutkinnon sähköistymiseen heräsi tänä syksynä aloittaessani omaa kirjoitusurakkaani. Ajankohtaisuudessaan ja läheisyydessään aihe sopi mediadiplomin tekoon. Mediadiplomini ohjaava opettaja oli ollut syksyllä kuuntelemassa jotakuta teistä Digabilaisista täällä Tampereella ja hän ehdotti ottamaan yhteyttä.

anni_lamputanni_kaytavaanni_lasitanni_seina

Kuvia Annin koulusta

Mediadiplomini koostuu kolmesta haastattelusta: Digabin Annan lisäksi haastattelin erästä Kangasalan lukion opiskelijaa (ko. lukio antaa opiskelijoilleen iPadit käyttöönsä lukioajaksi) sekä kahta oman kouluni biologian ja maantieteen opettajaa, joiden asenteet TVT:n käyttöön opetuksessa erosivat toisistaan suuresti.

Ylioppilastutkinnon sähköistäminen on mielestäni erittäin tervetullut uudistus. Jo pelkkä tekstin koneella käsittelemisen mahdollisuus toivottavasti helpottaa tulevien kokelaiden vastausten jäsentelemistä esimerkiksi reaalikokeissa. Itsehän päädyin kumittamaan konseptini lähes puhki reaalikokeen esseitä syksyllä viimeistellessäni.

Myös mahdolliset tutkinnon mahdolliset uudet muodot vaikuttavat kiinnostavilta. Yhteiskunnan muuttuessa on luonnollista, että myös ylioppilastutkinto muuttuu ja muovautuu mukana. Iso laiva toki kääntyy hitaasti.

On hienoa, että Digabi työstää sähköistämistä avoimesti surffaillen ympäri Suomea sekä internetiä. Aktiivisuutenne niin blogeissa, Twitterissä kuin Facebook-ryhmissäkin on ihailtavaa! Vaikka kaikkia sosiaalisessa mediassa pyörineitä ideoita ei pystytä toteuttamaan, tuntuu siltä, että nettikeskusteluihin osaa ottaneita rivikansalaisia kuunnellaan.

Tulevaisuudessa oma haaveeni olisi työskennellä akselilla tuottaja-tiedottaja-toimittaja-äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja. Toivottavasti yliopiston ovet aukeavat ennemmin tai myöhemmin!
Mukavaa uutta vuotta,

Anni Härkönen, mediadiplomisti

Annin viestinnän töitä esittelevä portfolioblogianni_kasvot

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*