Vielä on kesää jäljellä!

Lomat tulivat ja menivät – paitsi minulla, jolla on vielä viikko jäljellä! Kävin kuitenkin katsomassa, miten Linux-pohjaisen koekäyttöjärjestelmämme testiversio jakselee. Ja hyvinhän se etenee: elokuun alussa julkistamme testattavaksi Debian Linux –pohjaisen koekäyttöjärjestelmän. Tämän tarkoitus on esitellä ja kokeilla miten Digabi suunnittelee tekevänsä kokelaiden päätelaitteet riittävän tietoturvallisiksi kokeen ajaksi.

Jo tähän koeversioon on turvaominaisuuksista tehty ”lähes täydelliset”. Sitä mittaamaan järjestämme kaikille murtohaluisille hakkerointikilpailun, josta kerromme tarkemmin samaan aikaan koekäyttöjärjestelmän testiversion julkistamisen yhteydessä. Me normaalit ihmiset voimme käynnistellä koekäyttöjärjestelmää omilla koneillamme ja raportoida kokemuksista Digabille.

Elokuussa julkaistava koekäyttöjärjestelmän testiversio on tehty Linuxilla, mutta keskustelut Microsoftin kanssa ovat edelleen käynnissä. Vielä ei siis tiedetä, tehdäänkö lopullinen koekäyttöjärjestelmä Linuxilla vai Microsoft Windowsilla. Asia selvinnee tämän vuoden aikana.

Digabin syksystä on tulossa erittäin kiinnostava. Nyt on tekeillä koejärjestelmien markkinakatsaus, josta jatkamme sujuvasti alustaviin arkkitehtuuripohdintoihin kiepsahtamalla ensin käyttäjäpaneelien kautta. Konseptisuunnittelua vetävät Gosei Oy:n ja Nixu Oy:n asiantuntijat. Projektin syksyn päätavoitteena on kilpailuttaa järjestelmän toteutustyö vuoden loppuun mennessä, jotta toteutus voi käynnistyä 2014 alussa. Sisältörintamallakin tapahtuu, sillä varsinkin ensimmäisten 2016 syksyllä aloittavien aineiden (filosofia, maantiede, saksa) tulevat työskentelemään kuumeisesti.

Ennen syksyn koitoksia pitäisi vielä käydä mökillä maalaamassa peltikatto. Puolet kattoa maalattiin viime viikolla ja taas tuli todistettua oikeaksi raksaväen motto: Älä koskaan arvostele keskeneräistä työmaata. Tästäkin tuli ihan tyylikäs lopputulos. Niin tulee myös sähköisistä ylioppilaskirjoituksista.

2013-07-23_matin_katto

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*