Två månader av Digabi

De första månaderna i studentexamensnämnden har gått snabbt. Kommer man från skolvärlden så finns det massor av nya begrepp och processer som man får bekanta sig med. Man ser hela studentexamen från ett nytt perspektiv. Jobbet har varit helt annorlunda än i skolan men väldigt intressant och spännande.

Jag har haft möjlighet att träffa människor som är otroligt sakkunniga och entusiastiska i vad dom gör. När det gäller censorer, lärare, rektorer, försäljare, folk på kansliet eller andra intressentgrupper är det imponerande att se hur skicklig var och en av dom på sitt område är! Och det bästa för mig är att dom alla är redo att svara på mina frågor gällande projektet.

Vad har vi i projektteamet sen gjort? Till mina arbetsuppgifter har t. ex. hört att ta reda på hurdana provsystem man redan använder på fältet (i våra skolor men också B2B och utomlands) och vad skulle vara en fungerande lösning för oss. Sen har vi också börjat samarbeta med dom som utfärdar provuppgifter. För tillfället är uppgiften för vårt projektteam att stöda dom i deras jobb och t. ex. samla exempel på prov och uppgifter som man redan har gjort med hjälp av teknologi.

En hel del av arbetstiden har jag använt till kommunikation. Vi har berättat om projektet i många tillställningar och svarat på viktiga frågor. Och det är jättefint att vi fick ett beträffande namn för projektet och kunde öppna webbsidorna! Det underlättar vårt arbete och gör det enklare för dom intresserade att hitta korrekt information om vårt projekt.

Slutligen vill jag önska dig välkommen med i Digabi! Ta gärna kontakt om du har idéer eller frågor gällande projektet. Jag är säker på att vi tillsammans hittar bättre lösningar.

Med soliga vårhälsningar, Anna

Projektin nimiehdokkaiden brainstormaamista.

Projektin nimiehdokkaiden brainstormaamista.

Digabin projektiryhmän suunnittelupäivässä hahmoteltiin projektin aikataulua ja työnjakoa.

Digabin projektiryhmän suunnittelupäivässä hahmoteltiin projektin aikataulua ja työnjakoa.

Digabi on kiertänyt Suomea! Olemme käyneet mm. VESO-päivillä kertomassa ylioppilaskokeen sähköistämisestä ja tavanneet rehtoreita ja kuntapäättäjiä sekä YTL:än sidosryhmiä.

Digabi on kiertänyt Suomea! Olemme käyneet mm. VESO-päivillä kertomassa ylioppilaskokeen sähköistämisestä ja tavanneet rehtoreita ja kuntapäättäjiä sekä YTL:än sidosryhmiä.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*