Nyt liikkuu!

Tämä on ensimmäinen blogikirjoitukseni Digabi-projektin projektipäällikkönä. Tätä kirjoittaessani olen ollut YTL:ssä aika tarkkaan kahden kuukauden ajan. Tämä on todella hieno projekti monessakin mielessä ja olen erittäin tyytyväinen, että lähdin tähän mukaan.

Kahdessa kuukaudessa olen ehtinyt tavata todella monta oman alansa asiantuntijaa, jotka ovat hankkeessa täysillä mukana: opettajia, YTL:n kokeiden tekijöitä ja IT-väkeä. Koko homman ympärillä on jonkinlainen positiivinen pöhinä. Kaikki ymmärtävät, että tämä on vaikeaa ja samalla saamme jatkuvasti viestejä siitä, että vaikeudet on voitettavissa.

Viimeisen viikon ajan on tapahtunut todella paljon. Projektin kannalta isoin asia oli tietysti se, että lautakunta toissa perjantaina päätti siirtymäaikataulusta. Koulujen näkökulmasta tämä on ollut yksi keskeisistä kysymyksistä ja nyt siihen on olemassa vastaus.

Projektin joukkue alkaa olla kasassa. Viikko sitten vasempaan laitaan saatiin Pauli Sutelainen. Hänellä on kahden vuosikymmenen kokemus tietojärjestelmäprojekteista sekä kehittäjänä että myöhemmin projektipäällikkönä. Tulevana kesänä sentterinä pelaa Ville Korhonen. Villen tehtävänä on perehtyä tyrkyllä oleviin koejärjestelmiin, jotta markkinakartoitus on valmiina elokuussa. Toinen työ – ehkä näkyvämpi – on tehdä ”YTL Linux”, jolla demonstroimme päätelaitteissa koehetkellä ajettavaa käyttöjärjestelmää. Lopullinen päätös käyttöjärjestelmästä (Windows, Linux) on vielä tekemättä, mutta ensimmäinen versio tehdään Linuxilla.

Viikko sitten saimme liikkeelle myös hintatiedustelut konsepti- ja tietoturvasuunnittelusta. Näihin odotamme vastauksia tällä viikolla. Nämä suunnittelutehtävät alittavat kilpailutusrajan (30 000 €). Varsinaiseen toteutukseen liittyvät työt ylittävät kilpailutusrajat kirkkaasti ja ne tullaan kilpailuttamaan loppuvuodesta.

Tällä viikolla työskentelemme kuumeisesti mm. tilojen suunnitteluohjeen ja päätelaitteen ensimmäisten speksien kimpussa. Sähkösuunnittelua meille tekee Granlund Oy. Enpä uskonut, että yo-tutkinnon sähköistämisprojektissa tarvitaan myös sähkösuunnittelijoita!

Kevätterveisin, Matti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*